Uncategorized

Aktioner til fejring af 40-året for Folkekrigen i Peru

Proletariske revolutionære fra Danmark har fejret 40-året for indledningen af Folkekrigen i Peru den 17. maj 1980 (ILA 80) gennem en række aktioner. Vi har modtaget dokumentation for disse, og reproducerer dem med glæde. Desuden ønsker vi at dele dokumentation for forskellige aktioner i andre lande i samme anledning, så denne artikel vil blive opdateret løbende.

Indledningsvis vil vi dele dokumentet: “Folkekrigen er den sti, som vi uafbrudt må betræde til Kommunismen“, af Folkebevægelsen Peru. Dette dokument forelægger nu i uofficiel dansk oversættelse.

Danmark

(1) En uofficiel dansk oversættelse af dokumentet: “Resumédokument for den III. Samling i den I. Partikongres”, af Perus Kommunistiske Parti, er blevet publiceret. Dokumentet blev for første gang nogensinde publiceret på spansk på hjemmesiden banderaroja.org i 2019, og findes ikke på andre sprog end spansk og dansk.

(2) En uofficiel dansk oversættelse af dokumentet: “For den Generelle Reorganisering af Perus Kommunistiske Parti som en del af udviklingen af Folkekrigen for at erobre magten i hele landet! Grib Gonzalo tænkning for at løse nye problemer!”, af Forbundet Nyt Demokrati i Tyskland, er blevet publiceret. Det er et vigtigt dokument fra 2011, der belyser de forskellige problemer i Partiet og dets udlandsarbejde gennem Folkebevægelsen Peru, som har givet anledning til den generelle reorganisering af Partiet, som nu er fuldført. Kammerater fra Norge har delt oversættelsen og skrevet deres eget forord, som er meget værd at læse.

(3) Proletariske revolutionære fra Røde Bølge holdt en fejring af 40-året for indledningen af Folkekrigen i Peru. Dokumentarfilmen “People of the Shining Path” blev vist, sammen med Formand Gonzalos tale den 24. september 1992, der også forelå i den officielle danske oversættelse af Studiekredsen Røde Sol. Et banner sås med parolen: “Leve Folkekrigen i Peru!” og hammer og segl.

Fejring af 40-året for Folkekrigen i Peru

(4) Et graffitimaleri er blevet produceret i den københavnske Sydhavn, i nærheden af et gammelt industrikvarter. Parolen er: “Leve 40-året for Folkekrigen i Peru!”, sammen med den røde fane med hammer og segl.

»LEVE 40-ÅRET FOR FOLKEKRIGEN I PERU!«

(5) Et klistermærke på spansk og dansk med parolerne: “Leve 40-året for Folkekrigen i Peru! Leve Perus Kommunistiske Parti! Leve Formand Gonzalo! Leve maoismen!”, er blevet sat op forskellige steder i København. Der er også blevet lavet nogle mindre tags. Vi dokumenterer følgende udvalg af aktioner:

Mjølnerparken
»M-L-M«, Tagensvej
»Krisen æder jeres fremtid! Kæmp for revolutionen!«, Vibenshus Gymnasium
Ryparken St.
»FORSVAR FORMAND GONZALOS LIV!«
Mindelunden
Tingbjerg Kollegiet
Tingbjerg Skole
Tingbjerg Butikscentrum
Blågårds Plads

(6) Der er også blevet sat klistermærker op flere steder i Roskilde.

Roskilde Universitetsbibliotek
RUC
Roskilde St.

Sverige

(1) Vi har modtaget rapport om, at et klistermærke på spansk og svensk med parolerne: “Leve 40-årsdagen av Folkkriget i Peru! Leve Perus Kommunistiska Parti! Leve Ordförande Gonzalo! Leve maoismen!”, er blevet sat op forskellige steder i Malmø, specifikt Möllan og Rosengård. Der er også blevet lavet tags forskellige steder. Vi dokumenterer følgende udvalg af aktioner:

»BEKÄMPA, ISOLERA OCH KROSSA POLISKONSPIRATIONEN »SOL ROJO«!«, Mölletorget
Triangeln St.
»Fuck poliskonspirationen »Sol Rojo«!«, Möllan
»¡VIVA EL MAOÍSMO!, ¡ABAJO »SOL ROJO«!«, Rosengård St.
Rosengård St.
»LEVE ORDFÖRANDE GONZALO!«
Rosengård
»KROSSA IMPERIALISMEN! LEVE MAOISMEN!«
»BEKÄMPA, ISOLERA OCH KROSSA POLISKONSPIRATIONEN »SOL ROJO«!«, Rosengård Centrum
Herrgården
Rosengårdsskolan
»SKOLAN LJUGER OM SVERIGE!«
Gustaf Adolfs Torg
Malmö Universitet
Malmö Centralstation

Norge

(1) Redaktionen på Tjen Folket Media har skrevet en fortræffelig udtalelse om betydningen af Folkekrigen i Peru i anledning af 40-året for dens indledning.

Tysklands Forbundsrepublik

(1) I Hamborg er der udført to graffitiaktioner under parolen: “¡Viva PCP!” (“Leve PKP!”).

(2) I Bremen er en stor plakat sat op under parolen: “Leve Folkekrigen i Peru! 17. maj 1980 – 17. maj 2020. Folkekrig til Kommunismen!”.

Leave a comment