Uncategorized

Arbejder dræbt i ulykke på Farum St.

En 39-årig mand blev kort efter solnedgang, natten til torsdag kørt over af et tog på Farum St. Han arbejdede for rengøringsfirmaet ISS, som har en kontrakt om at rengøre toge for DSB. Rengøringsarbejderne arbejder hele døgnet, udenfor I mørket, hvor de har travlt med at gøre toge rent mens de skal krydse sporene med deres rengøringsvogne. DSB forsøger altid at skubbe ansvaret for ulykker væk fra dem selv, de sender ansvaret til uopmærksomme lokomotivførerne, stationsbetjente der ikke går med det rigtige antal reflekser eller ISS’ rengøringsarbejdere der ikke ”passer nok på”.

DSB har gentagende gange forringet arbejdsvilkårene for rengøringsarbejderne, sådan at de har mangel på træning og har så travlt at de ikke har tid til at gøre deres arbejde sikkert, de vasker deres hænder rene ved at ”udlicitere” opgaven til ISS, som forringer forholdene for dem.

ISS er verdens største rengørings- og service firma, og det danske firma med flest ansatte, indtil for nyligt, over en halv million. ISS har for nyligt hjemsendt mange medarbejdere og begynder nu at fyre flere, som de gerne vil genansætte – når krisen er forbi.

ISS er kendte for deres dårlige arbejdsvilkår, de opretter datterselskaber når det betyder at de kan tilslutte sig en overenskomst med dårligere løn- og arbejdsvilkår.

Det statslige kapitalister ”udliciterer” i stigende solgt til laveste bud, hos ikke-statslige kapitalister såsom dem i ISS, så staten kan ”effektivisere og modernisere velfærdsstaten”, uden at de selv behøver tage ansvaret for den forøgede udbytning af arbejderklassen.

Firmaerne bliver ofte udskiftet hvert 3-5 år, når der kontrakten skal i udbud igen, så bliver lønnen og vilkårene da også i samme omgang forringet yderligere, protesterer arbejderne, kan man vælge ikke at lade dem følge med og ansætte nye der er desperate efter et job. Som oftest ansætter de kun arbejdere der kommer fra undertrykte nationer, da de ofte har ringe muligheder for at få job og bliver ignoreret af de gule (læs: socialdemokratiske!) fagforeninger, så de er mere nervøse for at strejke.

Det er nødvendigt at kræve at rengøringsarbejderne får ordentlige arbejdsvilkår og en løn man kan leve af. Vi må afskaffe Kurzarbeit/kortarbejde hvor, man har en belastningen af en fuldtidsstilling, men kun er ansat på deltid. Vi må kræve at man kan beholde ens arbejde og antallet af timer, at vi afskaffer de midlertidige kontrakter og

Vi må gøre en ende med midlertidige ansættelseskontrakter og nedsættelsen af timeantallet for det samme arbejde. Det skal ikke være med livet som indsats at gå på arbejde, der skal ikke være så meget stress og så høj en arbejdsintensitet, at de nødvendige forholdsregler ikke kan overholdes.

NED MED KAPITALISTERNE I DSB OG ISS!

NED MED DE KORPORATIVE OVERENSKOMSTER!

SIKRE VILKÅR FOR ALLE ARBEJDERE!

Leave a comment