Uncategorized

Indtryk fra 1. maj

Vi har modtaget dokumentation fra flere aktioner udført den 1. maj proletariatets internationale kampdag.

En demonstration blev afholdt fra den Røde Plads (Nørrebro) og der blev marcheret til Fælledparken. I demonstrationen var der et kraftfuldt antiimperialistisk kontingent udgjort af fronten “Internationalistisk Blok” bestående af “Antiimperialistisk Kollektiv” og “Danmarks Kommunistiske Ungdom.

Under demonstrationen blev der bl.a. råbt følgende kampråb:

“Bølge på bølge, slag på slag – imod imperialismen og patriarkat!”, “Styrk den internationale solidaritet”, “Krig mod krig, klasse mod klasse: kapitalen frygter en samlet masse!”, “Kæmp, gør modstand: rejs det røde flag!” og “Leve Marx, leve Lenin, leve Mao Tse-tung!” og “From the river to the sea Palestine shall be free!”.

Efter demonstrationen marcherede det internationalistiske kontingent videre ind i Fælledparken mens kampråb blev råbt og slagsange blev sunget. Masser til stede i parken fulgte demonstrationen fra sidelinjen og hujede antiimperialisterne.

Efter demonstrationen brød op blev der delt antiimperialistiske løbesedler ud a proletariske revolutionære rundt omkring i Fælledparken og omegn. Løbesedlerne havde parolen “Ned med den imperialistiske krig og prisstigningerne!”.

Rundt omkring i Fælledparken og København var der også hængt røde flag med hammer segl og plakater op, der indkalder til “Antiimperialistisk Café”.

På Blågårds Plads hang der på dagen et rødt banner med et hammer og segl med parolerne: “Ud på gaden 1. maj” og “Ned med den imperialistiske krig og prisstigningerne!”.

Leave a comment