Uncategorized

Tyskland: hensynsløse angreb på solidariteten med Palæstina

Vi udgiver en uofficiel oversættelse af følgende artikel fra The Red Herald.

Den tyske imperialisme, som er anklaget ved Den Internationale Domstol på grund af sin medvirken til det israelske folkemord i Gaza, angreb hensynsløst den planlagte tre dage lange Palæstina-kongres i Berlin, Tyskland.

Det er blevet rapporteret, at tysk politi i fredags opløste Palæstina-kongressen i Tempelhof-området i Berlin og smed omkring 250 deltagere ud af salen blot to timer efter, at arrangementet var begyndt.

Myndighedernes angivelige årsag var en videotransmission af en tale. Da manden talte, greb politiet ind med flere betjente, afbrød transmissionen og slukkede midlertidigt for strømmen. Myndighederne påberåbte sig en formodet fare for, at »antisemitiske, voldsforherligende og Holocaust-benægtende taler kunne blive gentaget ved arrangementet.«

Da politiet ikke var tilfreds med denne fornægtelse af meningsfriheden og ytringsfriheden, besluttede de at slå ned på hele arrangementet. Beslutningen gælder derfor ikke kun for fredag, men også for lørdag og søndag. Den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser, roste politiets angreb og kaldte den åbenlyst ulovlige krænkelse af grundlæggende borgerlige »menneskerettigheder« for dem, der støtter det palæstinensiske folk og modsætter sig det israelske folkemord, for »rigtig og nødvendig«.

Politiet var ude i den tyske hovedstad i stort antal for at overvåge situationen, tæt på tusind, og med et stort antal forstærkninger.

Allerede før Palæstina-kongressen gik myndighederne til grænsen ved at nægte Ghassan Abu Sitta, en kirurg, som skulle have deltaget i kongressen, at rejse ind i Tyskland og optage videoer, efter at han var blevet afhørt i tre timer i Berlins lufthavn. Der var en demonstration ved den tyske ambassade i London, da han kom tilbage til England, hvor han sagde: »Medskyldige i en forbrydelse forsøger at skjule beviserne og gøre vidnerne tavse.«

Leave a comment