Uncategorized

Nyheder om Folkekrigene rundt om i verden 14.04.2024

PERU

Undtagelsestilstand og aktioner i det nordlige Peru

10. april

Vi har tidligere på ugen rapporteret om at der har fundet væbnede aktioner i form af guerillaaktioner, selektive tilintetgørelser, samt sabotageaktioner sted mod imperialistiske mineselskaber i Peru. Du kan læse mere om hændelserne her:

TYRKIET

Opdatering af sagen om journalisten Ertan Çıta

30. marts


Journalist Ertan Çıta. Kilde: Yeni Demokrasi.

Den demokratiske avis Yeni Demokrasi rapporterer, at Ankaras 4. Straffedomstol har afvist indsigelsen fra journalisten Ertan Çıtas advokat mod beslutningen om at indefryse hans aktiver, hvilket vil blive bragt for forfatningsdomstolen. Çıta forfølges på grund af sin journalistik og blev løsladt i januar for at afvente retssagen efter fire måneders fængsel. Det blev også rapporteret, at hans kollektive transportkort til Istanbul blev konfiskeret med beslutningen om at indefryse hans aktiver den 14. februar, som blev skrevet om tidligere.

Du kan læse mere om sagen om Çıta her.

Lokalvalg i Tyrkiet: Ingen »sejr for demokratiet«

4. april


Resultaterne af lokalvalgene i Tyrkiet er blevet offentliggjort. Kilde: Duvar Engelsk.

Lokalvalgene nåede deres kulmination i Tyrkiet. Ifølge de officielle tal, som kan betragtes som meget tvivlsomme på grund af den udbredte og åbenlyse valgsvindel (som i en eller anden grad forekommer ved alle borgerlige valg), var valgdeltagelsen 78,55%. Heraf var over 2.000.000 ugyldige stemmer: 46.046.101 gyldige stemmer blev afgivet. Det samlede antal personer, der havde lov til at stemme, var 61.430.934. Derfor er der omkring 15 millioner, der ikke stemte eller afgav en ugyldig stemme, hvilket afviser valgfarcen.

Den internationale borgerlige presse kalder resultatet en sejr for de såkaldte »oppositionelle« kræfter. Den genvalgte borgmester i Istanbul Ekrem Imamoğlu fra CHP (Republikanske Folkeparti) proklamerede endda, at »perioden med enmandsstyre« er forbi, og at valget sender et budskab til verden om, at »demokratiets« forfald er stoppet i Tyrkiet.

Det afviser AGEB (Sammenslutning af Migrantarbejdere i Europa) i deres erklæring og påpeger angrebene på DEM-partiet. Som den tidligere blevet rapporteret, opfyldte valgcirkusset ikke engang de borgerlige idealer om »frie« valg med åbenlyse overtrædelser af valglovene, og lovene blev også brugt mod rivaler: I Van blev en kandidat fra DEM-partiet valgt til borgmester med 55% af stemmerne og en stor margin, men han blev anset for ikke at være valgbar, fordi hans valgrettigheder var blevet taget fra ham to dage før valget. Der udbrød også væbnede sammenstød mellem forskellige sektioner. En valgtilforordnet og et medlem af DEM-partiet blev dræbt af AKP-tilhængere (Retfærdigheds- og Udviklingspartiet) i landsbyen Ağaçlıdere i Diyarbakır. Derudover blev en mukhtar-kandidat (landsbyens overhoved) dræbt efter et slagsmål i landsbyen Konacık i Siirt.

I februar blev det sagt i en erklæring offentliggjort af Yeni Demokrasi: »De, der ejer produktionsmidlerne, styrer også staten, så »demokrati« er formet som politik under kontrol af denne administration. Af netop denne grund bliver folkets vilje ikke realiseret, selv ikke i de mest avancerede borgerlige demokratier. »Demokrati«-praksisser, der implementeres for at afsløre og realisere folkets vilje, er i sidste ende bare »demokrati-spil«, der udføres under borgerskabets kontrol. Denne virkelighed er meget mere tydelig under Tyrkiets forhold. For i Tyrkiet er rettighederne for alle dele af befolkningen, især arbejderklassen, langt fra det niveau, der er nået i borgerlige demokratier.«

AGEB skriver i deres erklæring, at valgresultatet ikke repræsenterer en alvorlig rystelse af balancen mellem de herskende klasser. På nationalt plan fik CHP 37,8% af stemmerne og AKP 35,5%. Disse to partier havde en stor margin i forhold til de andre, som alle fik henholdsvis 5-6% af stemmerne, på samme måde som ved lokalvalget i 2019. Nu vandt CHP med en smal føring, mens AKP ved lokalvalget i 2019 fik 42,5% af stemmerne og CHP 29,6%. Men allerede i 2019 tabte AKP mange pladser til CHP, og nu tabte de endnu flere. Fejringen af »demokratiets sejr« er intet andet end en del af »demokratifesten«, der skal reproducere illusionen om valg og forandring gennem valg – som Yeni Demokrasi skrev, er der ikke plads til folkets interesser i valget, hvor alle partierne tjener de herskende klassers interesser.

Internationalt Maoisme Symposium afholdt succesfuldt

8. april

Vi har tidligere rapporteret om Symposiumet, som du kan læse om her. Du kan også læse den på engelsk her på The Red Herald.

INDIEN

Sammenstødene mellem bønderne og den gamle stat fortsætter

10. – 20. marts


Indiske bønder sætter ild til køretøjer og kontoret for Markedsudvalget for Landbrugsproduktion (APMC (Agricultural Production Market Committee)) i Byadgi, Karnataka, i det sydlige Indien. Kilde: Ekspres.

I den seneste uge er der udbrudt nye sammenstød mellem den gamle indiske stat og bønderne. Kampen for disse sidste, som langt fra er et specifikt fænomen i Punjab-Haryana, er en konstant kamp i hele landet, mellem bønderne og den gamle bureaukratiske-store jordbesidder indiske stat. I de seneste uger har der været nyheder om bondekampen mange steder i landet. Der er allerede blevet rapporteret om bondeprotesterne, og hvordan de står over for den gamle stat.

Søndag den 10. marts gennemførte bønderne en masseprotest for at afbryde jernbanetrafikken i landet, hvilket påvirkede Punjab, Rajasthan og Haryana. Protesterne fandt sted mindst 95 steder i Punjab og yderligere tre steder i Haryana. I alt blev 49 tog påvirket, og 9 af dem blev aflyst. Mange andre tog blev afkortet. Dette påvirkede ikke kun de regionale ruter eller intercity-ruterne, men også de vigtigste transportruter. Folk blev tilbageholdt i Haryana og Rajasthan.

Mandag den 11. marts blev det tydeligt, at bondeprotesterne ikke er et specifikt fænomen, men noget, der også er almindeligt i andre dele af Indien. Ved denne lejlighed protesterede bønderne i Byadgi, Karnataka, delstaten Mysore. Bønderne protesterede på grund af de lave priser på nogle af afgrøderne, især chili. Købsprisen på dette produkt på de lokale markeder var faldet med næsten 50% fra den ene dag til den anden. Bønderne protesterede og angreb kontoret for Markedsudvalget for Landbrugsproduktion (APMC (Agricultural Production Market Committee)) og satte ild til det samt politiets køretøjer, og de skubbede undertrykkelsesstyrkernes indgriben tilbage.

Den sidste nyhed om et sammenstød mellem de indiske bønder og den gamle stat har fundet sted i Buxar-distriktet i Bihar. Onsdag den 20. marts protesterede bønderne i området mod opførelsen af et termisk energianlæg. Bønderne protesterede mod manglen på økonomisk kompensation efter konfiskeringen af deres jord, samt for manglen på alternative beskæftigelsesmuligheder. Politiet gik brutalt til angreb på demonstranterne, og det ses tydeligt på optagelserne fra stedet, og det har oprørt hele lokalbefolkningen. Bønderne gjorde modigt modstand, og det rapporteres, at mere end 20 politibetjente er blevet såret, og at 30 bønder er blevet tilbageholdt.

Mens de imperialistiske massemedier primært fokuserer på landmændenes og bøndernes protester i Europa, bliver bøndernes kamp i Indien og andre undertrykte lande ignoreret og ofte skjult. Men denne kamp har en fundamental karakter og skærpes i alle de halvfeudale og halvkoloniale lande, da bøndernes kamp mod latifundierne, monopolerne og de bureaukratiske storgodsejere er nøglen til befrielsen af verdens folk og kampen mod imperialismen.

FACAM: Adivasi Adhikar Sabha kræver, at folkemordet på adivasier under Surajkund-planen stoppes

23. marts

Vi offentliggør hermed en uofficiel oversættelse af følgende udtalelse fra Forum mod Korporatisering og Mlitarisering (FACAM). Den originale erklæring kan findes her.

Den 23. marts 2024, på Bhagat Singh-Rajguru-Sukhdevs martyrdag, afholdt Forum mod Korporatisering og Mlitarisering (FACAM) Adivasi Adhikar Sabha i Ambedkar Bhawan, Delhi. FACAM er en fælles platform for 15+ organisationer af studerende, arbejdere, advokater, akademikere og demokratiske rettighedsaktivister. Samlingen var organiseret med det formål at rejse problemerne for Adivasi-bønder fra hele landet, hvad enten det er i Chhattisgarh, Jharkhand, Odisha, Madhya Pradesh, Rajasthan, Maharashtra eller i Manipur. Blandt talerne ved arrangementet var Dr. Saroj Giri (Delhi-Universitetets Fakultet for Statskundskab og FACAM-medlem), Surju Tekam (vicepræsident, Sarv Adivasis Samaj), Sukhwinder Kaur (leder, Bharatiya Kisan Forbund Krantikari), Himanshu Kumar (menneskerettighedsaktivist), Maini Kachlam (leder, Anti-lejr-Bevægelsen i Bechaghat, Bastar), Anil Chamadia (seniorjournalist), Dr. Jitendra Meena (Universitet i Delhi, Jharkhand, Odisha, Madhya Pradesh, Rajasthan, Maharashtra og Manipur). Jitendra Meena (professor ved Delhi Universitet og talsmand for Bharatiya Adivasi Partiet), dr. Nandita Narain (tidligere formand for Delhi Universitet Lærerforening), Om Prakash Dhankar (Kisan-leder, Jhajjar Haryana), prof. Ratan Lal (professor i historie ved Hindu College, DU), Paojakhup Guite (formand for Kuki Studenternes Organisation), Ajit Nuruti (aktivist, Anti-lejr-Bevægelsen i Bechaghat), Abhigyan (formand for Sammenslutningen af Studerende i Hele Indien, Delhi) og advokat Ehtmam ul-Haque (FACAM, medlem). Aktivist og medlem af Aam Aadmi Partiet (AAP) Soni Sori interagerede med publikum via telefonopkald og opdaterede dem om de rystende begivenheder i forbindelse med et nyligt falsk møde med adivasi-bønderne Madkam Lacchu og den voldelige voldtægt af Lakhe Mandavi, en adivasi-kvinde, begået af politiet, som fandt sted i Gampur, Dantewada-distriktet, blot tre dage før arrangementet. Soris fact-finding mission fandt knivsår på hendes kønsdele. Begivenheden bød også på udgivelsen af ›Kaar: Krønike om den indiske stats krig mod folket‹, et månedligt nyhedsbrev fra FACAM, som har til formål at øge bevidstheden om virksomhedernes udplyndring af naturressourcer og de stadigt voksende opdateringer om de problemer, som befolkningen står over for i den indiske stats ubarmhjertige krig mod folket, som ingen vidner ser.

Talerne diskuterede udviklingen i Indiens ressourcerige regioner siden starten af Salwa Judum i 2005, der førte til de tidligere operationer Grøn Jagt og SAMADHAN-Prahar, som kulminerede med en diskussion om Surajkund-ordningen, en folkemordspolitik, der blev introduceret ved Chintan Shivir i Surajkund, Haryana i 2022. Diskussionen handlede om, hvordan den imperialistiske og store virksomheders udviklingsmodel, som fører til bygning af motorveje, miner osv. gennem voldsom militarisering, har ført til massiv fordrivelse af Adivasi-bønder fra deres jord og skove, hvilket i sidste ende fører til erosion af deres kultur. Fra at bruge droner til luftbombardementer siden 2021 til at bruge droner til at snage i adivasi-kvinder, der bader, fra falske drab under påskud af at dræbe maoister til landsbyafbrændinger og voldtægter, fra at bygge hundredvis af paramilitære lejre i hver landsby som tæppesikkerhed, hvor minedrift skal begynde, til indsættelsen af Grænsesikkerhedsstyrker (BSF) og National Sikkerhedsvagt (NSG) i Bastar, hævdede Sabha i Bhagat Singhs ånd, at »en krigstilstand eksisterer og skal eksistere,« som er pålagt folket af den indiske stat. Adivasi Adhikar Sabha oplevede solidaritet med sagen om at modsætte sig folkemord og fordrivelse af Adivasi-bønder fra bønderne ved Shambhu-grænsen i Delhi fra Kisan Andolan såvel som fra arbejderklassen fra Manesar og Kundli industriområde sammen med intellektuelle og studerende fra Delhi. Parolen om »Mazdoor-Kisan-Adivasi Ekta Zindabad« blev gentaget enstemmigt som et opråb mod korporativisering og militarisering under den regerende BJP-RSS-Adani-Ambani-kombinations Brahmaniske Hindutva-fascistiske regime.

Kravene til arrangementet var:

● STOP overtrædelsen af den obligatoriske Gram Sabha i henhold til Panchayats (Udvidelse til planlagte områder) Act, 1996 (PESA).

● Fjern udemokratiske og menneskefjendske ændringer i Lov om skovbeskyttelse, 1980.

● STOP den voldelige tilegnelse af adivasi-jord og fordrivelsen af adivasi-bønder.

● STOP den massive militarisering af mineralrige regioner gennem hundredvis af paramilitære lejre i et forsøg på at intensivere virksomhedernes udplyndring via tæppesikkerhed.

● STOP folkemord på adivasi-bønder i form af falske møder, luftbombardementer, falske anholdelser, tvungne, falske overgivelser, seksuel vold osv.

● Implementer PESA og 5. og 6. Regulering i Adivasi-områder.

● STOP angreb på demokratiske, progressive organisationer og enkeltpersoner i konspirationsteoriers navn, såsom »urbane naxaliter« og »skrivende naxaliter«.

FORUM MOD KORPORATISERING OG MILITARISERING (FACAM)

Bestanddele: Forbund (AISA), Revolutionære Studenterorganisation i Hele Indien (AIRSO), Revolutionære Kvindeorganisation i Hele Indien (AIRWO), Bhim -hæren Studentersammenslutning (BASF), Bhagat Singh Ambedkar Studerendes Organisation (BASO), Bhagat Singh Chatra Ekta Manch (bsCEM), Kollektiv, Fælles Lærerforum (CTF), Demokratisk Studenterforening (DSU), Broderskabsbevægelsen, Nazariya Magasinet, Foreningen af Progressive Advokater (PLA), Mazdoor Adhikar Sangathan (MAS), Indiens Fagforeningscenter (TUCI), Vishwavidyalaya Chhatra Føderation (VCF).

Nyheder fra Folkekrigen i Indien

8. – 30. marts


En saboteret vej og et banner sat op i Narayanpur-distriktet i Chhattisgarh. Kilde: Amar Ujala.

Ifølge de gamle delstatsmyndigheder udfører CPI (Maoister) igen aktiviteter i delstaten Karnataka. Den 19.marts rapporterede medierne, at de gamle delstatsmyndigheder havde foretaget en undersøgelse af en »mistænkelig bevægelse« af en gruppe mennesker ved grænsen mellem Kodagu og Dakshina Kannada og sagde, at de var maoister, som havde appelleret til masserne om at støtte dem. Senere, lørdag den 23., havde maoister angiveligt besøgt en landsby i Kumara Parvata-bjergene nær Kukke Subramanya i Karnataka. De gamle delstatsmyndigheder har udtrykt deres bekymring over udviklingen, da valget til Lok Sabha (Folkets Hus, underhuset i det indiske parlament) nærmer sig, og de frygter, at maoisternes valgboykotkampagne kan få fodfæste i nye områder. I medierne er det også blevet fremhævet, at dette område kan udgøre strategisk værdifulde ruter til naboregionerne for guerillaerne. En repressiv operation med paramilitære styrker og politi er blevet iværksat i området.


Kort over de delstater i Indien. Kilde: Maximilian Dörrbecker (Chumwa).

Den 8. marts blev en politiinformant taget til fange og dræbt i Bijapur-distriktet i Chhattisgarh. Derudover fandt der den 11. marts et sammenstød sted mellem »sikkerhedsstyrker« og maoister i et skovområde mellem landsbyerne Purangel og Peediya i Bijapur-distriktet. Under eftersøgningen efter sammenstødet blev en soldat fra Bastar-krigerne såret i benene, efter at han var trådt ind i en vejsidebombe.

13. marts: I det kendte Bijapur Bezirk i den indiske delstat Chhattisgarh kom det til en ildkamp mellem medlemmer af Folkets Befrielse Guerillahær fra Indiens Kommunistiske Parti (Maoister) og medlemmer af det reaktionære Distriktspoliti og specialstyrker. Forud for ildkampen var gået en antimaoistisk eftersøgningsoperation udført af de reaktionære politistyrker i den gamle indiske stat. Den reaktionære politistyrkes samarbejde blev af de maoistiske guerillabevægelser brudt med succes. Ifølge rapporter fra politikredse blev en uindblandet kvinde såret af rikochetter under sammenstødet. Da politiet ikke selv bebrejder de maoistiske krigere, kan rapporten tolkes som, at kvinden blev såret af politiets skud.

19. marts: Ifølge den gamle indiske stats egne kilder er de maoistiske aktiviteter genoptaget i den sydvestlige delstat Karnataka. En firecifret millionær enhed af revolutionære kvinder og mænd skal i de landsbyer, der ligger på grænsen til delstaten Kerala, opfordre indbyggerne til at støtte dem. Ifølge den politienhed, der var ansvarlig for den anti-maoistiske operation, skulle især to kvinder have spillet en ledende rolle i at ophidse landsbyboerne.

Den 23. marts blev to soldater fra Bastar Kæmpere alvorligt såret af en IED-eksplosion (Improvised explosive device (improviseret sprængladning)) i Pidiya-skoven på grænsen mellem Dantewada-Bijapur-distrikterne i Chhattisgarh. Soldaterne var på vej for at støtte de paramilitære styrker, som var involveret i en voldsom skudveksling med guerillaerne.

Natten til den 26. marts saboterede maoister veje i Narayanpur-distriktet i Chhattisgarh og satte bannere op. Der blev også placeret IED’er på vejen. Trafikken blev forstyrret i timevis på grund af aktionen. Bannerne fordømte vold mod stammekvinder og opfordrede kvinderne til at kæmpe for deres rettigheder.

I Telangana har CPI (Maoister) opfordret til bandh (en væbnet generalstrejke) for at protestere mod et falsk sammenstød, hvor fire blev tortureret og dræbt af politiet. Den 25. marts blev det rapporteret, at politiet støttet af paramilitære styrker var i højt beredskab på grund af bandhen langs grænsen mellem Telangana, Chhattisgarh og Maharashtra, og at de bevogtede bredden af Godavari-floden og inspicerede køretøjer i mange områder.

30. marts: Et andet eksempel på falsk propaganda fra de gamle indiske stater og de med dem forbundne medier er meddelelsen om et brandattentat og en afsluttende tømning af fire maoistiske kæmpere i delstaten Maharashtra. I virkeligheden blev også her Ifølge udbredte rapporter fra de revolutionære blev fire krigere taget til fange og efterfølgende henrettet. Der er nu indkaldt til væbnet strejke mod denne forbrydelse i delstaten Maharashtra og også i nabostaterne Chhattisgarh og Telangana, hvilket har sat sikkerhedsstyrkerne i alarmberedskab.

Det rapporteres også, at guerillaer i vid udstrækning har beslaglagt og brugt små solpaneler, som Chhattisgarh State Renewable Energy Development Agency (Chhattisgarhs Statslige Agentur for Udvikling af Vedvarende Energi (CREDA)) satte op for nogle år siden i landsbyer, sikkerhedsforposter og paramilitære nødhjælpslejre som en del af et skift til vedvarende energi«, en del af den lavintensive oprørsbekæmpelse, de reaktionære væbnede styrkers »hjælp« til masserne som her ved at give elektricitet. Disse solpaneler er lette og passer i en rygsæk, og de kan bruges til at oplade radioer, telefoner og andre enheder.

CASR FORDØMMER PÅ DET KRAFTIGSTE ANHOLDELSEN AF ADIVASI-LEDEREN SARJU TEKAM UNDER UAPA OG VÅBENLOVEN

3. april

Vi offentliggør en uofficiel oversættelse af følgende erklæring fra CASR.

Den populære adivasi-leder i Chhattisgarh Sarju Tekam blev arresteret af sikkerhedsstyrker tirsdag den 2. april 2024 i sit eget hus i landsbyen Kalwar i Manpur Mohalla-distriktet i Bastar-regionen. Før de arresterede ham, stormede et stort antal sikkerhedsstyrker hans hus og foretog ulovlige beslaglæggelser i strid med alle normer og love i de tidlige morgentimer tirsdag.

Kampagnen mod Statslige Undertrykkelse fordømmer anholdelsen af adivasi-lederen Sarju Tekam, som er endnu et forsøg på at bringe adivasiernes stemme til tavshed. Senere fik vi at vide, at han blev fremstillet i en særlig NIA-domstol (red. – National Investigation Agency (National Efterforskningsagentur)) i Bilaspur og falsk anklaget i henhold til paragrafferne i Lov om forebyggelse af ulovlige aktiviteter (red. – Unlawful Activities Prevention Act (UAPA)) og Våbenloven, idet han hævdede, at politiet havde beslaglagt naxalit-litteratur, bannere og sprængstoffer. Det er et klart tilfælde af fabrikation ved at plante de nævnte materialer ulovligt i hans hus, mens han iscenesatte en formodet razzia og ransagning. Han blev også arresteret i falske sager i oktober sidste år.

Sarju Tekam er en velkendt adivasi-leder, som har talt imod krænkelserne af adivasiernes rettigheder og ledet adivasierne i Chhattisgarh imod militariseringen og korporatiseringen i det mineralrige område. Han er formand for Bastar Jan Sangharsh Samanvay Samiti (koordinationskomiteen for Bastar-folkets Kamp) og næstformand for Sarva Adivasi Samaj, en sammenslutning af alle adivasi-organisationer i Chhattisgarh.

Sarju Tekam har kæmpet mod falske drab på adivasier i den seneste tid, især efter at BJP kom til magten sidste år i Chhattisgarh. Hans forsøg på at mobilisere adivasi-folk mod falske drab er hovedårsagen til denne opdigtede sag.

Vi kræver, at den falske sag mod Sarju Tekam straks trækkes tilbage, og at han løslades betingelsesløst. Vi appellerer til alle demokratiske organisationer om at fordømme Sarju Takams arrestation.

Kampagne mod Statslige Undertrykkelse

Bestanddele: AIRSO, AISA, AISF, APCR, BASF, BSM, Bhim -hæren, bsCEM, CEM, CRPP, CTF, DISSC, DSU, DTF, Forum mod Undertrykkelse Telangana, Broderskab, IAPL, Uskyldigheds Netværk, Karnataka Janashakti, Progressiv Advokatforening, Mazdoor Adhikar Sangathan, Mazdoor Patrika, NAPM, Nishant Natya Manch, Nowruz, NTUI, Folkets Vagt, Rihai Manch, Samajwadi Janparishad, Smajwadi Lok Manch, Bahujan Samjavadi Manch, SFI, Forenet mod Had, Forenet Fredsalliance, WSS, Y4S.

FILIPPINERNE

NPA-Quezon lægger bagholdsangreb på 85. IB

25. marts

Vi offentliggør hermed en uofficiel oversættelse af følgende artikel fra Ang Bayan. Du kan læse den originale artikel på filippinsk og engelsk.

Røde krigere fra Ny Folkehær (NPA)-Quezon (Apolonio Mendozaa Kommando) udførte et dristigt bagholdsangreb mod en 30 mand stor enhed fra 85. IB (red. – infanteribataljon), der opererede i Barangay Doña Aurora, Calauag i går, den 25. marts, kl. 18. Tre af de fascistiske soldater blev meldt såret.

Ifølge Ka Cleo del Mundo, talsmand for NPA-enheden i provinsen, sprængte de Røde krigere en CDX (command detonated explosive, red. – kommandodetoneret sprængladning) ved 85. IB og sammenstødet varede i 10 minutter. NPA-enheden er i sikkerhed, sagde hun.

Bagholdsangrebet fandt sted få dage før udgangen af marts, som ledelsen af Filippinernes Væbnede Styrker (AFP (red. – Armed Forces of the Philippines)) erklærede som endnu en »deadline« for at nedkæmpe NPA-enhederne i guerillafronterne. De erklærede også, at de havde planer om at knuse alle NPA’s »vertikale enheder« inden udgangen af juni og hele NPA inden udgangen af 2024. »Frist« blev rykket efter den sidste »frist« for at nedkæmpe den revolutionære bevægelse inden udgangen af 2023 og næsten hvert år før det.

Ka Cleo lykønskede de Røde kæmpere, som gennemførte operationen mod 85. IB »NPA’s militæraktion er et bevis på, at general Romeo Brawner fra AFP og dets øverstkommanderende Marcos’ mål om at ødelægge den revolutionære bevægelse er en ønskedrøm,« siger talsmanden.

Det kan erindres, at Quezon også blev erklæret »oprørsfri« i juni 2023 og kategoriseret under »Stabil intern fred og sikkerhed«.

For at stå ved deres løgn og dække over deres fiasko påstår 85. IB nu fejlagtigt, at de angribende røde krigere var fra Bicol. De påstår endda, at en vis Randy Reota alias »Bibo«, som angiveligt var blevet separeret fra NPA-enheden, havde »overgivet« sig til dem i Barangay Abad, Calauag.

De hævdede også, at de havde beslaglagt en M16-riffel, ammunition og magasiner, CDX og andet udstyr på stedet for bagholdsangrebet. Dette er en almindelig taktik fra AFP’s side for at få det til at se ud, som om de havde fordelen i disse væbnede offensiver fra Folkets Hær.

NPA-Agusan del Sur chikaneoperationer dræber 2 soldater fra 3. SFB

26. marts

Vi offentliggør hermed en uofficiel oversættelse af følgende artikel fra Ang Bayan. Du kan læse den originale artikel på filippinsk og engelsk.

En enhed fra Ny Folkehær (NPA) i Agusan del Sur rapporterede for nylig om en chikaneoperation mod 3rd Specialstyrker Bataljon (3rd SFB) operative tropper i Barangay Mabuhay, Prosperidad den 19. januar. To fascister blev dræbt i angrebet, herunder en lejesoldat. NPA-enheden var i stand til at trække sig sikkert tilbage.

»Den væbnede aktion er et svar på den ubarmhjertige fokuserede militæroperation, der dækker bjergene ved grænsen til Agusan del Sur og Surigao del Sur,« siger NPA-Agusan del Sur. De siger, at militæroperationerne har forstyrret de oprindelige folks og bondemassernes levebrød siden 2022.

Klynger af lokalsamfund militariseres for at give adgang til ulovlig fældning af store træer som Magkuno, Lawaan, Yakal og andre. Operationerne overvåges af den pensionerede officer kaptajn Aranas fra Filippinernes Væbnede Styrker i 3. SFB.

Derudover har AFP fokuseret på militære operationer for at beskytte store miner i Caraga-regionen (som omfatter Agusan del Sur og Surigao del Sur). Regionen indeholder to guldminer, en kromitmine, 18 nikkelminer, et hydrometallurgisk forarbejdningsanlæg og et guldforarbejdningsanlæg. Alle miner er gearet til eksport.

Partiet instruerer NPA i at udføre taktiske offensiver og forpurre USA-Marcos-regimets terrorkrig

29. marts

Vi offentliggør hermed en uofficiel oversættelse af følgende artikel fra Philippine Revolution Web Central (PRWC).

Filippinernes Kommunistiske Parti (CPP) instruerede i dag Ny Folkehær (NPA) i at iværksætte taktiske offensiver, som de er i stand til at vinde, mens de fører en aktiv forsvarskrig for at forpurre den brutale omringnings- og undertrykkelseskampagne, som US-Marcos-regimet fører, og ødelægge de Filippinske Væbnede Styrkers (AFP) terrorregime på landet.

Partiets direktiv var indeholdt i en erklæring fra Centralkomitéen, der blev udsendt i dag i anledning af 55-årsdagen for Ny Folkehær.

Ifølge CPP’s Centralkomité har alle Partiets regionale komitéer og NPA-kommandoer på alle niveauer hilst centralkomitéens opfordring fra december sidste år til at rette op på fortidens fejl for at styrke folkets modstand mod den tiltagende undertrykkelse under USA’s Marcos-regime velkommen.

Ved at opfylde direktivet om at iværksætte taktiske offensiver tager NPA militære og politiske initiativer for at rette op på tidligere fejl og overvinde problemet med militær passivitet, som skyldes de sammenflettede problemer med konservatisme, selvtilfredshed og selvbegrænsning.

CPP sagde, at NPA sammen med folkets militser skal udføre alle mulige former for taktiske offensiver ved at bruge alle former for våben i hænderne på guerillastyrkerne og folket, fra sten, macheter, fælder, rifler og landminer og alle former for våben, som folket kan fremstille.

Enheder fra NPA og folkets militser kan lægge sig i baghold for fjendens rekognosceringsenheder, perimeterforsvar eller forsyningslinjer, angribe hans isolerede forposter, udføre afvæbnings-, snigskytte-, nedrivnings-, partisan- og arrestationsoperationer, indføre sanktioner, retsforfølge kontrarevolutionære og kriminelle antisociale elementer osv.

I disse taktiske offensiver skal NPA sigte mod at beslaglægge fjendens geværer og krigsmateriel, ødelægge dens forsynings- og kommunikationslinjer, immobilisere dens land-, luft- og søaktiver, forstyrre dens planer eller blokere dens fremrykning og aflede dens opmærksomhed fra hovedretningen og planerne for NPA’s hovedstyrker.

CPP understregede, at NPA foretrækker at iværksætte grundlæggende taktiske offensiver, der svækker fjenden ved at udslette dens væbnede styrker stykke for stykke og tage dens våben, så vi kan bevæbne flere rekrutter og iværksætte endnu større taktiske offensiver i fremtiden.

NPA-Central Negros dræber morder og 62. IB-efterretningsagent i væbnet aktion

30. marts

Vi offentliggør hermed en uofficiel oversættelse af følgende artikel fra Ang Bayan. Du kan også læse den originale artikel på filippinsk og engelsk.

Røde krigere fra Ny Folkehær (NPA)-Central Negros (Leonardo Panaligan Kommando) dræbte Gamay Taganeli, en fascistisk slagter og morder, og Jovanie Dela Cruz, efterretningsagent fra 62. IB, i en væbnet aktion i Crossing Bon-bon, Barangay Hinakpan Guihulngan, Negros Oriental den 20. marts sidste år. Den væbnede aktion mod de kontrarevolutionære blev udført midt i de filippinske væbnede styrkers fokuserede militæroperation i byen.

Taganeli var involveret i drabet på Egling Carreon i Sityo Bonbon i samme by i 2023. I mellemtiden er de la Cruz en berygtet tyv i deres samfund og en aktiv efterretningsagent for 62. IB. Han rapporterer regelmæssigt til 62. IB i Barangay Hinakpan-Guihulngan Patruljebase og bataljonens hovedkvarter i Barangay Libas, Isabela, Negros Occidental.

Masserne i området glædede sig, fordi den revolutionære retfærdighed er sket fyldest, især for ofrene for de to. NPA-Central Negros takkede masserne i Guihulngan Storby for deres hjælp og støtte til at gennemføre den væbnede aktion.

Revolutionære kræfter og masserne i Ilocos-Cordillera fejrer NPA’s 55-års jubilæum

3. april

Vi offentliggør hermed en uofficiel oversættelse af følgende artikel fra Ang Bayan. Du kan også læse den originale artikel på filippinsk og engelsk.

Fuld af revolutionær entusiasme og glæde fejrede de revolutionære kræfter og masserne 55-årsdagen for Nye Folkehær i forskellige dele af Ilocos og Cordillera, inklusive byområderne i regionen.

Fejringen fandt sted i forskellige forsamlinger, bl.a. i AKP- og IKP-studier i den sidste uge af marts. De røde NPA-kommankrigeredanter og krigere hilste og hyldede de revolutionære martyrers storhed.

Under fejringen blev erklæringen fra Partiets Centralkomité i anledning af NPA’s 55-års jubilæum læst op og diskuteret. NPA’s historiske etablering blev sporet tilbage, og dens resultater blev fremhævet – fra at være en lille gruppe med nogle få våben lykkedes det den at vokse, ekspandere og bløde fjenden op gennem otte reaktionære regimer. I Ilocos og Cordillera holdt Marcos Sr.-regimets indførelse af undtagelsestilstand ikke sit løfte om at »kvæle i opløbet« den revolutionære væbnede bevægelse, der dengang var ved at opstå i regionen. I stedet så man i denne periode dannelsen af den første deling af NPA i Ilocos, som udsprang af kampen mod godsejernes høje jordlejer og åger. I mellemtiden blev der dannet NPA-kompagnier og -bataljoner i Cordillera på baggrund af det nationale mindretal Igorots kamp mod fascismen og krænkelsen af deres ret til selvbestemmelse. Deres kamp omfattede den destruktive Chico-dæmning og Cellophil-projekterne under US-Marcos Sr.-regimet.

Under fejringen blev kammeraterne opfordret til at studere, lære af deres erfaringer og mindes Røde Hærs martyrer for at tjene som kilder til styrke for dem selv og deres kollektiver.

Festlighederne blev en anledning til at minde kammeraterne om partiledelsens instrukser om de kritiske og presserende opgaver med at styrke Partiet og Røde Hær og fremme folkets demokratiske revolution, til energisk og beslutsomt at gennemføre berigtigelsesbevægelsen og til allsidigt at fremme revolutionen. Behovet for at overvinde militær konservatisme og nøje overholde guerillakrigens principper og taktik for at fremme væbnet kamp, for at komme sig over fiaskoer og tilbagetog, blev fremhævet.

De revolutionære kræfter i byområderne blev mindet om den revolutionære massebevægelses to hovedopgaver: at lede den anti-feudale, anti-imperialistiske og anti-US-Marcos diktaturkamp og at styrke NPA. Det blev nævnt, at ingen af de to hovedopgaver bør favoriseres frem for den anden, og at de bør implementeres samtidigt. Lad os gøre alt for at fremme den revolutionære massebevægelse og styrke NPA, fordi det er folkets eneste våben til at forsvare det, de har opnået i deres historiske antifeudale og antiimperialistiske kamp.

Samlingerne opfordrede de yngre kadrer til at tilbringe tid i den røde hær og bruge mulighederne til at lære, træne og blive gode politiske og militære folkekæmpere. For de ældre kammerater er det ikke for sent, og der er stadig meget, de kan gøre, selv at gribe til våben og endda blive en rød kommandant. De ældre kammerater blev også opfordret til, ud over at fortsætte med at være aktive indtil »pensionen«, at bruge tid på at undervise de unge kadrer i deres rige erfaringer med revolutionært arbejde.

Festlighederne blev krydret med kulturelle optrædener som digtoplæsning, dans og fællessang af revolutionære sange og fester.

Festlighederne i Ilocos-Cordillera er et slag i ansigtet på AFPs Nordlige Luzon Kommando, som erklærede, at guerillaen og de revolutionære bevægelser i regionen er blevet knust. AFP- og PNP-styrkerne var i fuldt alarmberedskab, mens de var udstationeret og overvågede selv i byerne og de urbane centre, og de så dumme ud, da de revolutionære kræfter for næsen af dem hævede næverne og gentog deres løfter om at fremme Folkekrigen på NPAs 55-årsdag.

Leave a comment