Uncategorized

København: Solidariteten med det palæstinensiske folk har aldrig været større

*Opdatering: Nye rapporter bekræfter at mere end 60.000 deltog i demonstrationen i lørdags*

Med mere end 6 måneders vedvarende og intensiverende bombardementer og massakrer mod det palæstinensiske folk i Gaza, fortsætter det palæstinensiske folk deres Heltemodige Væbnede Modstandskamp. Israels besættelse af Gaza trækker ud, og de kan ikke bevare kontrollen eller opnå den hurtige sejr de havde håbet på. Deres eneste »resultater« har været deres blodige folkedrab og udsultning af det palæstinensiske folk i Gaza. Men blodet der spildes har kun vandet modstanden, som er voksende, og det samme gør den internationale solidaritet med det palæstinensiske folk.

Rådhuspladsen i København, lørdag den 30. marts.

Den stærke og stadig voksende internationale solidaritet med det palæstinensiske folk kom i København til udtryk lørdag den 30. marts under den internationale demonstration med titlen »Hele Norden på gaden for Palæstina!«. Her deltog palæstinensiske støtteorganisationer fra de nordlige lande Norge og Sverige i en stor og kraftfuld demonstration i København, der gik fra den Røde Plads til Københavns Rådhusplads.

Aktivister fra Antiimperialistisk Kollektiv deltog også med et banner med parolerne »Leve den Heltemodige Palæstinensiske Modstandskamp!« og »Det er rigtigt at gøre oprør!« på dansk og arabisk.

Tusindvis deltog og det blev gjort tydeligt at så længe at Israel, med den danske imperialismes støtte, fortsætter sit folkedrab og besættelse, giver masserne den ikke noget roligt bagland i Danmark.

Kraftfulde paroler blev råbt under hele demonstrationen mens aktioner blev udført under demonstrationen. Hver gang demonstrationen gik forbi en virksomhed, der er kendt for at støtte Israel, blev den malet til med graffiti og klistermærker. Flere enorme palæstinensiske flag blev hængt ned fra stilladser og ved Dronning Louises Bro blev den danske imperialismes fane sænket og erstattet med fanen for den palæstinensiske modstand.

Da demonstrationen kom til Rådhuspladsen blev den hurtigt fyldt helt op. Da pladsen blev fyldt helt op stod 1/3 af demonstrationen stadig og ventede på at kunne komme ind og der måtte rykkes tættere sammen. Mange stærke taler blev holdt og manifestationer blev holdt indenfor demonstrationen med romerlys.

Demonstrationens størrelse og kæmpende energi og had mod imperialismen og zionismen er et stort moralsk og politisk nederlag for den danske imperialisme og Israel. Den borgerlige presse forsøger altid at underpræsentere demonstrationer i solidaritet med Palæstina og underrapporterer antallet af deltagere. De forsøger at tie bevægelsen ihjel, men demonstrationen i lørdags gjorde det klart at solidariteten aldrig har været mere højlydt.

Søndagen efter blev der også holdt en kæmpende demonstration i Malmø i solidaritet med det Palæstinensiske folks kamp. Kampråb blev råbt gennem gaderne og sange for Palæstina blev sunget. Den internationale solidaritet kan aldrig standses!

Leave a comment