Uncategorized

København: Nye aktioner for Palæstina

Vi har modtaget dokumentation for flere aktioner, der har fundet sted i København og omegn i solidaritet med Palæstina. Vi deler disse aktioner her:

København: Tusinder på gaden for Palæstina!

Søndag den 7. januar blev en enorm demonstration under navnet »Hele Danmark på gaden for Palæstina«. Demonstrationen var arrangeret af solidaritetsnetværket Stop annekteringen af Palæstina og gik fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen i København.

Flere tusinder deltog og der var folk, som havde kørt fra flere egne over hele landet for at kunne være til stede i solidaritet med det palæstinensiske folk.

Mange kampråb blev råbt, bl.a. »Mette har blod på sine hænder!«, »København siger nej til folkemord!«, »Leve Palæstina!«, »Down down Israel!« og mange andre.

Fronten i demonstrationen var eget bred både legale NGO’er såvel som revolutionære organisationer. Under demonstrationen kunne bl.a. et banner med parolen »Leve den heltemodige palæstinensiske modstandskamp!« og »Det er rigtigt at gøre oprør!« på både dansk og arabisk læses. Mange masser støttede op om parolerne.

Demonstrationen sluttede af med taler og kampråb ved Københavns Rådhusplads.

Ishøj: Graffiti for Palæstina

I et proletarisk nabolag i Ishøj blev et palæstinensisk flag malet med et hammer og segl sammen med parolen »Leve det palæstinensiske folks kamp!«.

Leave a comment