Uncategorized

Voksende folkeprotester i Thailand

Som led i bølgen af demonstrationer de sidste månederi Thailand mod militærstyret og monarkiet, har der de sidste dage været et stort opsving på grund af at parlamentet behandler et forslag til en ny forfatning der vil øge reaktionariseringen af den Thailandske stat yderligere. Demonstrationen tirsdag havde mange tusinde demonstranter, hvor at klassekampen er nået et nyt højdepunkt i mange år og masserne i højere grad selv tager initiativ til at anvende den revolutionære vold, i stedet for blot at forsvare sig mod den reaktionære vold fra det Thailandske politi. Dermed vokser ikke blot folkeprotesterne, de bliver af omstændighederne tvunget til at påtage sig højere former af organisation og kamp, og er dermed en større trussel for Imperialismen.

Demonstranterne konfronterede politiet foran parlamentet, fjernede pigtråd og betonafspærringer, altimens de blev angrebet af vandkanoner med tåregas og blå farve (til identifikation af demonstranter), politiet anvende også projektilvåben, noget som de selv nægter. Mindst 55 er blevet såret og 6 er blevet ramt af skud.

For at kvæle protesterne har det Thailandske politi sendt arrestordrer for at tilfangetage, de af reaktionens vurdering, ledere af bevægelsen. Som eksempelvis Mike Rayong, som tidligere har været fængslet for sin modstand mod Thailands regering.

For at forhindre at reaktionen ikke kan bruge sin magt til at fjerne lederne fra masserne og få at sikre den demokratiske revolutions success, er det nødvendigt at genrejse det Kommunistiske Parti og gennem Folkekrigen knuse de udenlandske Imperialister, deres bestukkede lakajer i Thailand og de lokale tyraniske godsejere. Dette var også tilfældet i Thailand under Folkekrigen, ledt af Thailands Kommunistiske Parti, som Tjen Folket Media i Norge har skrevet en udmærket artikel om.

Leave a comment