Uncategorized

Mexico: Natalia er allerede fri!

Hermed offentliggør vi en uofficiel oversættelse af en artikel udgivet af Sol Rojo México. Vi har tidligere rapporteret om anholdelsen af kammeraten Natalia.

I går rapporterede vi om politiets mislykkede udsættelse i byen Oaxaca, hvor kammerat Natalia, aktivist fra Folkekvindebevægelsen (MFP-Mx), blev tilbageholdt.

Efter at være blevet slået og anholdt blev kammeraten flyttet af det lokale politi i Oaxaca de Juárez til dets kaserne, hvor hun ud over ikke at blive adskilt fra de andre fængslede blev isoleret i flere timer. Demokratiske advokater og observatører fra Defender of the Human Rights of the Oaxaca’s People (DDHPO) ankom til stedet, og ved mere end én lejlighed måtte de lægge pres på myndighederne for at få lov til at kende kammeratens fysiske tilstand og juridiske situation.

Natalia modtog slag, trusler og simuleringer af udenretslig henrettelse fra kidnapperne, som truede hende med at myrde hende eller flytte hende til fængslet i Tanivet, og de forhørte hende om hendes aktiviteter og militans. I hele denne periode var det insisterende spørgsmål: »Hvorfor hjalp du den udviste person?«

De uniformerede svin forstår ikke noget om klassesolidaritet, de er uniformerede håndlangere i de riges tjeneste, og de fungerer som den private vagt for det såkaldte »ekspropriationskartel«. Derfor forstår de ikke, at en kvinde med klassebevidsthed støtter en anden arbejdende kvinde mod en uretfærdighed.

Da advokaterne og DDHPO’s personale kunne se kammeraten, så de hende såret og med synlige slag, men i moralsk og politisk højt humør. Natalia blev præsenteret for sine advokater på kasernens gårdsplads foran snesevis af politifolk, der omringede hende. De ville skræmme hende og hendes forsvarere!

Til sidst blev kammeraten løsladt uden nogen form for påpegning eller anklage mod hende; forsvareren for Oaxacas folks menneskerettigheder fandt, at dette var en vilkårlig anholdelse og en grusom og umenneskelig behandling af Natalia.

Da den arbejdende kammerat genvandt sit hus, blev den ulovlige udsættelse forpurret, og dette, sammen med kammerat Natalias frihed, er en klar triumf i gaderne, hvor beboerne og MFP’s kammerater ledsaget af Folkets Strømning – Røde Sol endnu en gang har vist vigtigheden af den bevidste, organiserede og mobiliserede masse.

I løbet af aftenen ankom kammerat Natalia sammen med advokaterne til et møde, hvor hun blev budt velkommen af beboere og aktivister, der var fast besluttet på at fortsætte og styrke modstanden.

Vi forsvarer boligretten for den unge arbejdende kvinde, der bliver truet og chikaneret af »ekspropriationskartellet«; vi forsvarer de solidariske beboere, der er organiseret til at støtte; og vi forsvarer sammen med MFP’s kammerater folks rettigheder i kvartererne og lokalsamfundene.

Ikke en eneste udsættelse mere!

Kæmp og gør modstand!

Stop gentrificeringen i Oaxaca!

STORBYKOMITÉ

CP-SOL ROJO

10/04/2024

Leave a comment