Uncategorized

Melodi Grand Prix blev mødt af moddemonstration i solidaritet med det palæstineniske folk

I år afholdtes Dansk Melodi Grand Prix i DR Koncerthuset i lørdags. Melodi Grand Prixet er optakten til det årlige Eurovision – en dekadent imperialistisk fest.

Eurovision bliver ofte brugt som et cirkus mellem imperialisterne og deres allierede. Dette kommer udtrykkes i, hvordan Rusland blev ekskluderet i 2022, hvordan både lande som Australien deltager, men også andre stater såsom Israel.

Netop Israels deltagelse i Eurovision kan betragtes som et udtryk for imperialisternes fortsatte støtte til folkedrabet mod det palæstinensiske folk. Dette bliver mødt af harme og foragt fra masserne i hele verden, hvilket også kom til udtryk i optakten til Eurovision i København.

Lørdag aften foran DR Koncerthuset var en stor demonstration mod Eurovision mødt op for at fordømme Israels fortsatte folkemord mod det palæstinensiske folk, samt imperialisternes fortsatte støtte der til.

Publikum, der på vej ind til koncerthuset kunne ikke undgå at lægge mærke til demonstrationen, da de måtte møve sig forbi menneskemængden. Mange modtog løbesedler for Palæstina.

Demonstrationen krævede fordømmelse af Israel og stop af al støtte til Folkemordet mod det palæstinensiske folk. Samtidig har mere end 400 personer og progressive intellektuelle med tilknytning til den danske musikbranche underskrevet en opfordring til at udelukke Israel fra Eurovision, bl.a. større navne som Tessa og Mø.

Hvad der normalt skulle have været en imperialistisk fejring blev forvandlet til et nederlag, da den danske imperialisme igen har tabt sit ansigt overfor masserne. Den danske imperialisme fortsætter med at græde krokodilletårer, mens den lader palæstinensiske masser blive myrdet i bombardamenterne af Rafah. Man kan se, hvordan skillelinjen mellem folket og den borgerlige stat bliver mere og mere dyb, og hvordan proletariatets interesser er fuldt ud uforenelige med imperialismen.

I år afholdes Eurovision i Malmø og imperialisterne har indrømmet at de ikke tror de kan garantere sikkerheden af frygt for massernes vrede mod Israel. Der er nu tale om at en Israelsk delegation ikke ville kunne deltage fysisk, men ville blive nødt til at optræde i Israel selv og sende deres optrædelse via sattelit.

Leave a comment