Uncategorized

København: Solidaritet med de angrebene LLL-demonstranter

Søndag den 14. januar afholdtes den årlige Lenin-Liebknecht-Luxemburg-demonstration for at markere de store revolutionære liv og arbejde. Til denne demonstration hejste bl.a. Rødt Forbund (Roter Bund) i en Palæstina-blok til demonstrationen dusinvis a palæstinensike flag højt i solidaritet med det palæstinensiske folk og råbte, uden kujonagtige forbehold, højt paroler for den heltemodige palæstinensiske befrielseskamp.

Politet angreb demonstrationen brutalt og uprovokeret under påskud om strafbare paroler, hvilket ledte til 16 anholdte demonstranter, 21 sårede betjente, at 4 demonstranter måtte på hospitalet og at en ældre mand kom i livsfare fordi politiet knuste hans hoved mod asfalten under kampene.

Derudover kører politiet retssager mod flere anholdte demonstranter og har holdt to i varetægtsfængsel i mere end 2 uger. På denne måde har det tyske politi endnu bevist sig selv som mordere og forsvarere af den tyske imperialisme og folkedrab.

I denne anledning blev en manifestation afholdt i går aftes i solidaritet med de forfulgte demonstranter. Vi har modtaget dokumentation for manifestationen, som blev udført på Mimers Plads. Revolutionære og demokratisk sindede personer holdte et banner med parolen »Frihed til alle politiske fanger!« samt fanen for den palæstinensiske modstandskamp og en rød fane med hammer og segl. Samtidig blev løbesedler delt ud til støtte for de anklagede kammerater.

Københavns Politi dukkede også op for at provokere manifestationen og intimidere aktivisterne. Politiet beviser på denne måde deres sande rolle som den danske imperialismes vagthunde, de ville selv ønske at de kunne slå ned på pro-palæstinensiske demonstrationer som deres kollegaer i tyskland.

Deres tilstedeværelse trak meget opmærksomhed fra forbipasserende og blev fordømt af flere tilskuere. Folk blev ikke intimideret og politiet måtte demoraliseret trække sig tilbage og lade den lovlige manifestation fortsætte.

Leave a comment