Uncategorized

Aktioner for den 25. november – International Dag imod Vold mod Kvinder

I anledning af den 25. november – International Dag imod Vold mod Kvinder – er en række aktioner blevet udført landet over. Vi har modtaget dokumentation for nogle af disse aktioner og deler dem nedenfor:

I det proletariske nabolag Taastrup Gård blev parolen »25.11: Bekæmp vold mod kvinder!« malet, samt et hammer og segl:

I Aalborg i Karolinelund blev et rødt banner hængt op med parolen »Proletarisk Feminisme for kommunismen!« med et hammer og segl hængt op:

Vi har også modtaget rapporter om at løbesedler er blevet delt ud i proletariske nabolag i anledning af dagen. Vi har modtaget en løbeseddel, som vi reproducerer nedenfor:

Proletarer i alle lande, foren jer!

25. NOVEMBER

LEVE DEN INTERNATIONALE DAG IMOD VOLD MOD KVINDER!

Bekæmp vold mod kvinder!

Store bølger ryster verden. Krisen i verden og landet fordybes og med dem, hele samfundets modsigelser. På trods af borgerlige økonomers løfter om at inflationen og krisen snart er overstået, bliver fødevarer og huslejen fortsat dyrere. Fattigdommen stiger og alle arbejdende familier kan måned for måned og dag for dag mærke, hvordan presset, stressen og usikkerheden vokser. Dette rammer især arbejdende kvinder med børn, som stadig ikke får lige løn for lige arbejde.

Med det gamle samfunds forrådnelse er volden mod kvinder også vokset. Der er en stigning i patriarkalsk vold, den seksuelle udnyttelse af kvinder er voksende. Inflationen har tvunget flere kvinder ud i prostitution og den såkaldte »sexindustri«, som aktivt bliver promoveret af både reaktionær postmodernistisk identitetspolitik og konservativ mandschauvinisme. Flere kvinder er bange for at gå ude sent pga. frygt for overfald og har derfor gjort det til en vane aldrig at gå alene hjem fra byen. Bekæmp vold mod kvinder!

Imod imperialisme og patriarkat!

Det nuværende kapitalistiske samfund, med imperialismen som sit højeste og sidste stadie, håndhæver aktivt patriarkatet og har indlejret dette i sine egne økonomiske og politiske strukturer. Kvinder er derfor dobbelt-undertrykte: de undertrykkes både af kapitalismen og af patriarkatet. Det er kvinder der får den laveste løn, dem som ejer mindre end 1% af al ejendom i verden, dem som bliver reduceret og objektiviseret.

I de undertrykte nationer, hvor feudalismen også hersker, er kvinder undertrykte af patriarkatet, men også af imperialismen. Det er dem, der oftest betaler den højeste pris i imperialistiske aggressionskrige, som udnyttes i den afskyelige »sexturisme« eller som giftes bort. Imperialismen deler verden i to, en kamp imod patriarkatet er derfor sammensvejset med kampen imod imperialismen. Vi hilser kvinderne, der går forrest i Folkekrigene i Peru, Tyrkiet, Indien og i Filippinerne for at opnå reel frigørelse!

For en Rød Linje i Kvindebevægelsen!

Undertrykkelse og udbytning er den ene side af sagen. Den anden side er kendsgerningen at, hvor der er undertrykkelse, er der også modstand. I århundreder har kvinderne kæmpet og gjort modstand mod feudalisme, kapitalisme, imperialisme og patriarkat. I alle de største revolutionære storme har kvinderne marcheret forrest. Sådan er situationen også i dag, både i imperialistiske lande og undertrykte nationer. Vi udtrykker vores dybe solidaritet og ubetingede støtte til de tapre kvinder, der lige nu kæmper i Palæstina!

Imperialisterne forsøger at drukne folkets voksende modstand i blod, men også på den ideologiske front med deres kolossale bras af falske idéer. De har lakajer og nyttige idioter i reformister og opportunister, der forsøger at reducere kampen imod patriarkatet til en simpel kamp »imod idéer« og ikke et spørgsmål om erobringen af magten for arbejderklassen. De forsøger at skabe en tandløs og reformistisk bevægelse, som forsøger at forhindre arbejdende kvinder og mænd i at forene sig mod systemet, som undertrykker dem begge, og er derfor med til at opretholde patriarkatet.

Der er behov for en Rød Klasselinje i Kvindebevægelsen, der organiserer kvindernes vrede, og gøre den til en mægtig kraft i kampen for erobringen af magten for arbejderklassen i Danmark og resten af verden. Arbejderklassen er den eneste klasse, der kan befri hele menneskeheden ved at befri sig selv. Hvis arbejderklassen ikke fører an, vil lederskabet tilfalde borgerlige eller småborgerlige partier eller kliker, der kun tjener sine egne, og det nuværende systems, interesser. Vi opfordrer derfor alle arbejderklassens og revolutionære kvinder til at forene sig med det mål at fremme kvindernes kamp og organisering, med udsigt til at skabe en revolutionær kvindebevægelse!

Stop vold mod kvinder! Kæmp og gør modstand!

Bølge på bølge, slag på slag, imod imperialisme og patriarkat!

Fremad for en revolutionær kvindebevægelse!

Antiimperialistisk Kollektiv
November 2023

Kontakt os: AIKollektiv@protonmail.com

Nyheder fra den revolutionære bevægelse:
Socialistiskrevolution.wordpress.com

Leave a comment