Uncategorized

Store demonstrationer i solidaritet med Palæstina

Søndag den 8. oktober, dagen efter den store modoffensiv fra Gazastriben, afholdtes store demonstrationer til støtte for det palæstinensiske folks kamp med mange palæstinensiske deltagere. På trods af politiets klager om at demonstrationen var uanmeldt vovede de ikke at angribe masserne på den Røde Plads på Nørrebro, da 100-vis af demonstranter gik på gaden for at udtrykke deres støtte til Palæstina med ønsket om et frit og uafængigt Palæstina.

Kilde: Presse-fotos.dk

Samtidig kører flere biler rundt i gaderne med palæstinensiske flag og dyttende horn.

Kilde: Presse-fotos.dk

Mandag aften den 9. oktober gik flere hundrede på gaden i det proletariske nabolag Gellerupparken i Aarhus til støtte for palæstina.

Kilde: tv2østjylland

Rådne politikere fordømmer folkets solidaritet

I lyset af den store solidaritet med det palæstinensiske folk fra masser i Danmark, og de antiimperialistiske solidaritetsaktioner og demonstrationer der er udført rundt om i landet, fordømmer politikere både fra »højre« og »venstre« både det palæstinensiske folks modstand som »terrorisme« samt selve de demonstrationer, der udviser støtte til det palæstinensiske folks kamp i Danmark.

Børn Brandenborg – Socialdemokraterne

Det ærkeopportunistiske Enhedslisten tyer også til den sædvanlige imperialistiske fred ved at erklære at begge sider af konflikten skal stoppe volden. Med dette bevares status quo og udbytningen og undertrykkelsen foreviges.

Det Konservative Folkepartis retsorfører Mai Mercado går endda så langt som at sige at folk som hylder det palæstinensiske modangreb skal kunne sigtes og straffes med op til 3 års fængsel for at »støtte eller bifalde terror«.

Statsministeren Mette Frederiksen har allerede været ud og givet hendes ubetingede støtte til Israel, mens hun påstår at Danmark står bag Israel. Regeringen har desuden besluttet at sætte den »danske udviklingsstøtte til Palæstina på pause«, det drejer sig om ca. 73 millioner kr. årligt.

Vi ser en klar afgrænsning mellem borgerskabets imperialistiske repræsentanter og massernes tanker og handling. Masserne i Danmark, som har en historisk tradition af internationalistisk solidaritet udvist helevejen tilbage til Borgerkrigen i Spanien og Folkekrigen i Vietnam, støtter Palæstinas ret til selvbestemmelse. Politikerne og den borgerlige presse derimod sortmaler angrebene som »uprovokerede« og »meningsløse«, mens de fornægter forholdet mellem undertrykker og undertrykt i det besatte Palæstina.

Gaza er én stor koncentrationslejr med mere end 2,3 millioner fanger, som Israel har indhegnet og underlagt umenneskelige levevilkår i årtier, mens det har udført sit folkedrab. Massernes eksplosive oprør skal forstås i en kontekst af mere end 75 års besættelse af Palæstina, mens imperialisterne åbent har støttet Israel. Israel har skåret elektricitet fra Gazastriben. Israel har åbent sagt, at beboerne i Gazastriben skulle evakuere, men Al Jazeera rapporterer, at de ikke har lov til at forlade Gazastriben, og at Israel dræber hele familier ved at bombe boligbygninger. Hundredvis af civile palæstinensere er blevet myrdet i år inden modangrebene kom fra Gaza, hvor var de borgerlige politikeres sympati der? Lignende handlinger er ikke noget nyt for det palæstinensiske folk, men denne gang rammer de fjenden hårdt, hvilket gør Israel og dens herre USA-imperialismen ryster i frygt og overgår den meget militariserede stat Israel og dets hi-tech og store militær efter folkets initiativ og kreativitet.

Leave a comment