Uncategorized

Protester under det imperialistiske G7-møde

Vi deler en dansk oversættelse af A Nova Democracia’s artikel om G7-mødet i Japan.

Protester under det imperialistiske G7-møde

Mellem den 19. og 21. maj protesterede hundredvis af japanere i Hiroshima mod mødet i G7, den gruppe, der består af de imperialistiske lande USA, Canada, Italien, Japan, Storbritannien, Tyskland og Frankrig. Protesterne fandt sted forskellige steder i byen og fordømte det verdensimperialistiske system.

Demonstrationerne, der begyndte om morgenen på den første dag af det imperialistiske møde og fortsatte indtil den 21. maj, kæmpede mod det stærke undertrykkelsesapparat, som den reaktionære japanske stat havde mobiliseret. Den 19. maj omringede politiet demonstrationen, da marchen kom tæt på Peace Memorial Park, det sted, hvor G7-mødet fandt sted. Omringningen blev besvaret med modstand fra folkemasserne, som stødte sammen med de repressive tropper.

Plakater med de internationalistiske og antiimperialistiske paroler Nej til det imperialistiske møde!, Smadr G7-mødet!, Træk de amerikanske baser tilbage fra Japan!, G7 er årsag til krig! og Fingrene væk fra Ukraine! blev i stor stil opsat af masserne under demonstrationer i forskellige dele af byen.

Demonstranterne fordømte også Japans meddelelse om at fordoble budgettet til militære investeringer. De fordømte, at den japanske imperialisme leder efter en måde at intensivere undertrykkelsen af befolkningen i deres eget land og sigter mod at deltage i den imperialistiske krig, mens elendigheden for det japanske folk, der er tvunget til at arbejde 15-timers dage for at betale for basale udgifter som husleje og mad, eller ty til fødevarebanker for at undslippe sulten, stiger.

Yankee-imperialismen fremmer sin strategiske plan

G7-rådet blev også fordømt for først og fremmest at tjene USA-imperialismens interesser, som i hemmeligt samarbejde og i strid med de næststørste magter fremmer sin nuværende strategiske plan for at svække den russiske imperialisme gennem antimissilbesættelsen af Østeuropa, samtidig med at den udvikler sin offensiv mod den kinesiske socialimperialisme gennem drøftelser om militær tilstedeværelse i Taiwanstrædet, Sydkina, Hongkong og Tibet. G7 er fast besluttet på at blive “åbent” involveret og på at uddybe og diversificere forbindelserne med Kina. Åbningen af den kinesiske økonomi for indførsel af imperialistisk kapital (i dette tilfælde hovedsagelig yankee-kapital) er et af USA’s grundlæggende mål for Kina for at få mere og mere indflydelse på det asiatiske lands økonomi.

Med hensyn til krigen i Ukraine blev man på mødet enige om at fortsætte med at underminere og udtømme den russiske imperialisme ved at fortsætte med at gennemføre sanktioner og restriktioner på økonomien og ved at intensivere militærhjælpen til Ukraine, en beslutning der er gunstig for yankeernes planer om at udhule Rusland.

Leave a comment