Uncategorized

1. Maj-budskab om stiftelsen af Komité Røde Stjerne

Det er med stor glæde at vi her den 1. maj kan bringe en udtalelse på vegne af Komité Røde Stjerne om dens stiftelse:

Proletarer i alle lande, foren jer!

1. Maj-budskab om stiftelsen af Komité Røde Stjerne

Det er med stor glæde og kommunistisk optimisme at vi her den 1. maj – Arbejdernes Internationale Kampdag – og som en del af og midt i fejringen af 130-året for Formand Mao Tsetungs fødsel, proklamerer dannelsen af vores organisation: Komité Røde Stjerne! Som et resultat af både proletariatets internationale, såvel som den nationale, vedvarende og tiltagende klassekamp er Komité Røde Stjerne opstået. Om end vores organisation både aldersmæssigt såvel som politisk befinder sig i de første år, er dens perspektiv stort, for dens klare fremtid er midt i klassekampen og to-linje kampens flammer at udvikles, modnes og hærdes i den revolutionære praksis til at blive en egentlig proletarisk organisation. Vores klare mål er at tjene den Proletariske Verdensrevolution ved at bekæmpe imperialismen, revisionisme og reaktion af enhver slags. Vi gør dette hovedsagligt ved at smede proletariatet i Danmarks fortropsorganisation, der vil rekonstituere Danmarks Kommunistiske Parti til at lede den Socialistiske Revolution i Danmark gennem Folkekrigen.

Nødvendigheden af Danmarks Kommunistiske Parti

Vi kæmper for det Kommunistiske Program: Vores klasses mål, som er at erobre og befæste Magten for at føre os til kommunismen. I Danmark vil det sige at organisere proletariatets klassekamp, så det kan erobre Magten gennem en Socialistisk Revolution, for derefter med gentagende Kulturrevolutioner bringe os og resten af menneskeheden ind i kommunismen. Vi hejser derfor hvad Formand Mao i 1948 fastslog ved at sammenfatte hundrede år af proletariatets kamp og verdensrevolutionen:

»Hvis der skal være revolution, må der være et revolutionært parti. Uden et revolutionært parti, uden et parti der bygger på den revolutionære marxistiske-leninistiske teori, og er af den revolutionære marxistiske-leninistiske type, er det umuligt at lede arbejderklassen og de brede folkemasser til sejr over imperialismen og dens lakajer. I de mere end èthundrede år siden marxismens fødsel, var det kun gennem de russiske bolsjevikkers eksempel i ledelsen af Oktoberrevolutionen, i ledelsen af den socialistiske opbygning og i sejren over den fascistiske aggression, at revolutionære partier af en ny type blev dannet og udviklet i verden. Med fødslen af revolutionære partier af denne type ændredes verdensrevolutionens ansigt. Ændringen har været så stor, at forandringerne der er fuldstændige ufattelige for folk af den ældre generation, er kommet i stand under ild og torden.«

Hvad Formand Mao lærer os bliver bekræftet i dets fulde, og i dag mere end nogensinde før. Vi behøver Danmarks Kommunistiske Parti, som et Parti af Ny Type, i dag et militariseret marxistisk-leninistisk-maoistisk Parti, en krigsmaskine opbygget og hærdet for at udføre vores klasses historiske opgave: at erobre Magten for vores klasse gennem Folkekrigen.

I Danmark havde vores klasse før sit fortropsparti: Danmarks Kommunistiske Parti. Partiet blev i 1919 stiftet på klare marxistiske-leninistiske principper midt i både den internationale, såvel som den nationale klassekamp og to-linjekamps ildstorm. Grundlagt som en sektion af Kommunistisk Internationale og hærdet i den Proletariske Internationalismes ånd. Med dybe rødder blandt masserne ledte det, gennem årtierne siden dets stiftelse, klassen og folket til mange sejre. I den Spanske Borgerkrig gav mere end 220 af dets medlemmer på heltemodig vis deres liv for proletariatet og folket i Spanien. Partiets og klassens største heltemod og prestige blev set i den Væbnede Nationale Modstandskamp mod den Hitler-fascistiske besættelse af Danmark og imod den socialdemokratiske landsudsælgende lakajregering i perioden 1940-1945. Her var det DKP, der tog initiativet til at indlede og føre den Væbnede Frihedskamp og nød enorm deltagelse og støtte fra masserne.

Partiet led et tilbageslag da det smed sine våben, efter besættelsen var besejret, og ledelsen kapitulerede overfor det danske bourgeoisi. Det blev i sidste ende likvideret af Khrusjtjovs moderne revisionisme, og Partiets navn eksisterer i dag kun teknisk set som en etikette på en fordærvet revisionistisk klub indenfor Enhedslisten – et parti ædt op af rådden revisionisme og parlamentarisk kretinisme.

Vores Komités stiftelse markerer et afgørende spring i vores klasse i Danmarks bestræbelser på rekonstitueringen af dets fortrop her i landet. Vi mener at vores Komités stiftelse er meget rettidig, fordi uden vores klasses fortrop, har det danske imperialistiske bourgeoisi kunnet gå sin bersærkergang og fravristet vores klasse den ene rettighed efter den anden, som den har erobret gennem det 20. århundrede. Samtidigt fortsætter bourgeoisiet med at slippe deres imperialistiske udbytning og aggression ud mod verdens folk.

Den danske imperialisme er en mindre, men lige så ondsindet imperialistisk magt. Den lever på proletariatet og verdens folks blod sved og tårer. Den skyer ingen midler for at fremme sine imperialistiske mål, som den gentagende gange har påvist i sine imperialistiske togter i f.eks. Jugoslavien, Irak, Libyen og Afghanistan. Den danske imperialisme varetager i dag desuden et ekstremt tilbagestående kolonialt herredømme over Grønland og Færøerne, som i flere århundreder har forhindret nationernes udvikling. Den danske imperialisme fortsætter sin reaktionæriseringsproces, som er markant skærpende siden den fejlagtigt kaldet »Corona-krise«. Denne reaktionærisering kendetegnes ved en militarisering af hele samfundet; en centralisering af magtens tredeling hos den udøvende magt; samt en voksende imperialistisk chauvinisme og aggression. Samtidig vokser forarmelsen af masserne i Danmark, leveomkostningerne bliver større og større, mens flere og flere velfærdprogrammer beskæres på trods af de tårnhøje profitter hos bourgeoisiet og den borgerlige stat.

Den danske imperialisme har for længst nået sin udløbsdato. Den er monopolistisk, parasitisk og dødsbundet. Den er i dag intet mindre end et hyklerisk, rådnende lig, der venter på at blive begravet af klassen og folket ledt af DKP.

Det er derfor vores opgave at trænge ind blandt de dybeste og bredeste masser, kæmpe og gå forrest i klassekampen for at rekonstituere Danmarks Kommunistiske Parti. Kun gennem den direkte deltagelse i klassekampens torden og ild kan vi opnå forståelse af klassekampens specifikke love i landet. Kun på denne måde vil vi kunne formå at identificere den Røde Linje i vores Partis historie, genoptage den og videreudvikle den på de moderne danske forhold.

Maoismen skal være befaler og vejleder

Vores Komité baserer sig på og vejledes af vores internationale klasses almægtige ideologi, almægtig fordi den er sand: marxismen-leninismen-maoismen, hovedsagligt maoismen, med Formand Gonzalos almengyldige bidrag dvs. Gonzalo tænkning.

Vi tilslutter os fast at marxismen har opnået en tredje ny og højere etape: maoismen, smedet af Formand Mao Tsetung, der ved at udvikle marxismens tre bestanddele: Marxistisk Filosofi, Marxistisk Politisk Økonomi og den Videnskabelige Socialisme har frembragt et nyt kvalitativt spring for marxismen som helhed, hvilket indebærer en ny etape.

Dette blev gjort under den mere ned 22 år lange Folkekrig i Kina, oprettelsen af den Kinesiske Folkerepublik, tilskyndelsen af socialismens udvikling og kulminerede under de ti års himmelstorm i den Store Proletariske Kulturrevolution. Hele denne storslåede proces under Formand Mao Tsetungs personlige Førerskab.

Maoismen er almengyldig. Dvs. at være marxist i dag vil kræve at være marxist-leninist-maoist, hovedsagligt maoist. Marxismen-leninismen-maoismen skal anvendes skabende på de konkrete forhold i hvert land og hverken mekanisk eller dogmatisk, fordi revolutionen i så fald ville slå ind på opportunismens vej og forlise. For at lære at anvende marxismen-leninismen-maoismen på de konkrete forhold i Danmark, må vi tage ved lære af Formand Gonzalo og Perus Kommunistiske Parti, der definerede maoismen og anvender den skabende i Peru i snart mere end 44 års uovervindelig Folkekrig.

Ved at anvende maoismen skabende på de peruvianske forhold har proletariatet og det peruvianske folk opnået Gonzalo tænkning, som er garantien for triumf i Peru, og som også holder almengyldige principper. Vi er af den overbevisning at Gonzalo tænkningen indeholder vigtige principper, som er afgørende at anvende for proletariatet i Danmark og resten af verden for at lede revolutionen til sejr.

Vi ser i dag, hvordan maoismen gør sig gældende på verdensplan. Vi ser, hvordan de mest lysende af vores klasses kampe i verden i dag: Folkekrigene i Peru, Tyrkiet, Indien og Filippinerne fungerer som fakler, der oplyser og viser vejen for proletariatet og verdens folk hen mod frigørelse.

Med stiftelsen af Internationalt Kommunistisk Forbund – IKF i slutningen af år 2022 og dets kampagne til fejring af 130-året af Formand Maos fødsel opnår maoismen voksende hegemoni i den Internationale Kommunistiske Bevægelse og sætter sig i stigende grad som eneste befaler og vejleder af den Proletariske Verdensrevolution. Vi genbekræfter os i at Internationalt Kommunistisk Forbund er et storslået spring i at sætte maoismen som befaler og vejleder for den Proletariske Verdensrevolution, i at ændre tendensen i den Internationale Kommunistiske Bevægelse fra spredning hen mod genforening under maoismen og hen mod rekonstitueringen af Kommunistisk Internationale. Vi genbekræfter os derfor i hvad IKF proklamerede i sin Grundlæggelseserklæring:

»Den 1. Forenede Maoistiske Internationale Konference er en base og marcherer ubønhørligt hen imod genforeningen af kommunisterne i den Internationale Kommunistiske Bevægelse – en krigsmaskine – en kampmaskine, der hejser marxismen-leninismen-maoismens og den uovervindelige Folkekrigs uforgængelige faner!«

– Internationalt Kommunistisk Forbunds Grundlæggelseserklæring

Situationen vi lever i er ekstraordinær og de objektive betingelser for revolution er meget gunstige. Imperialismens krise er tiltagende, alt imens de forbereder en ny genopdeling af verden: en imperialistisk verdenskrig – hvilken vi må bekæmpe med revolution. Forværringen af de grundlæggende modsætninger i verden leder til at massernes kamp vokser. De subjektive betingelser er også gunstige med en ny periode af revolutioner, der åbner sig på verdensplan.

Det palæstinensiske folks Heltemodige Væbnede Nationale Modstandskamp og den Heltemodige Modoffensiv den 7. oktober har markeret et nyt og unægteligt spring i den palæstinensiske kamp for national befrielse, og har ledt til inspiration og optimisme i nationale befrielseskampe og revolutioner verden over. Denne optimisme og vilje til at kæmpe imod imperialismen, ledsaget af klassehadet overfor imperialisterne og deres zionistiske lakajers brutale folkemord mod det palæstinensiske folk, har også indtaget rampelyset i klassekampen i Danmark og har ledt til en stor mobilisering og politisering af masserne. Det har ført til en udbredt afvisning af den danske imperialisme og beviser på den måde at proletariatets interesser er fundamentalt uforsonlige med imperialismen.

Massernes kamp i Danmark kalder hver dag for deres fortrop. For at deres oprør bliver organiseret. Det er op til kommunisterne under dannelse i landet at trænge ind dybt og inderligt blandt de dybeste og bredeste masser ved at leve med arbejde med og kæmpe med dem. Hæve deres dagskrav, mobilisere, politisere og organisere dem ved at vise, at kampen for deres krav og opgaven om rekonstitueringen af Partiet og indledningen af revolutionen er to sider af den samme mønt.

Som en Komité af Kommunister Under Dannelse påtager vi os ansvaret over den store og svære opgave at rekonstituere Danmarks Kommunistisk Parti, som et maoistisk Parti, en krigsmaskine til at lede Folkekrigen i Danmark hen mod magtens erobring. På denne måde kæmper vi for at udfylde vores klasses historiske opgave i Danmark, altid tjenende den Proletariske Verdensrevolution. Enhver revolutionær i Danmark, der er enige i dette mål bør kigge op, tage ansvar og gå med i kampen for dette store mål. Med dette lad os denne 1. maj kraftfuldt fortsætte med at fejre Internationalt Kommunistisk Forbunds kampagne til fejring af 130-året for Formand Mao Tsetung ved sætte rekonstitueringen af det gloværdige Danmarks Kommunistiske Parti på dagsorden!

LEVE STIFTELSEN AF KOMITÉ RØDE STJERNE!

FREMAD FOR REKONSTITUERINGEN AF DANMARKS KOMMUNISTISKE PARTI!

LEVE INTERNATIONALT KOMMUNISTISK FORBUND – IKF!

LEVE 130-ÅRET FOR FORMAND MAO TSETUNGS FØDSEL!

LEVE MARXISMEN-LENINISMEN-MAOISMEN, HOVEDSAGLIGT MAOISMEN!

FOREN JER UNDER MAOISMEN! DØD OVER REVISIONISMEN!

LEVE DET PALÆSTINENSISKE FOLKS HELTEMODIGE NATIONALE VÆBNEDE MODSTANDSKAMP!

DØD OVER IMPERIALISMEN! FOLKEKRIG INDTIL KOMMUNISMEN!

NED MED DEN DANSKE IMPERIALISME! FRIHED TIL GRØNLAND OG FÆRØERNE!

Komité Røde Stjerne

1. maj 2024

Leave a comment