Uncategorized

Rapport om det Internationale Symposium for İbrahim Kaypakkaya

Vi deler en uofficiel dansk oversættelse af The Red Heralds raport om Det Internationale Symposium for İbrahim Kaypakkaya i anledning af 50-året for dagen han gav sit liv for Partiet og Revolutionen.

Det Internationale Symposium for İbrahim Kaypakkaya blev afholdt med en stærk internationalistisk ånd

T.I.

30. maj 2023

Grundlæggeren af TKP/ML, den kommunistiske leder İbrahim Kaypakkaya, som gav sit liv for revolutionen for 50 år siden, blev mindet med et internationalt symposium og en march i Wien, Østrig. Internationale delegationer fra Tyrkiet, Brasilien, Peru, Sverige, Norge, Spanien, Finland, Colombia, Tyskland, Østrig, Filippinerne og Frankrig deltog i arrangementet.

På symposiets første dag blev der afholdt en march i Wiens gader. Et stort banner med billedet af Kaypakkaya blev båret i forreste linje, og utallige Partizan- og IKF-flag fulgte efter.

Kilde: Partizan
Kilde: Partizan

Med stor entusiasme blev der råbt slagord som »Vores leder İbrahim Kaypakkaya«, »Leve den international solidaritet«, »Leve vores Parti TKP/ML, TİKKO, TMLGB«, »Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao Viva, Viva, Viva!«. Efter hilsnerne bevægede deltagerne sig hen til symposiets sted.

Kilde: Partizan

Symposiet startede med Internationale og et minuts stilhed for dem, der har givet deres liv for revolutionen og kommunismen. Derefter blev budskabet fra TKP/ML’s centralkomité læst op og modtaget med stor begejstring af publikum. Herefter startede symposiets første session med oplæg om Kaypakkayas internationale betydning fra Tyrkiet, Tyskland, Peru, Brasilien, Finland, Spanien, Colombia og Østrig.

De historiske betingelser, hvorunder Kaypakkaya dannede sin revolutionære linje og maoismens rolle, blev fremhævet, og i den forbindelse blev det nævnt, at også Formand Gonzalo, Charu Mazumdar og Jose Maria Sison, som på samme måde førte partierne i deres respektive lande ind på Folkekrigens vej, gennemgik den samme proces. Denne proces var præget af kampen mod revisionisme og reformisme, og Kaypakkaya trak en stærk linje i dette spørgsmål. Efter hans død blev hans ideer forsvaret af hans efterfølgere i en aktiv kamp, og TKP/ML fortsatte den revolutionære kamps linje den dag i dag mod alle angreb og fulgte Kaypakkayas linje.

Den første dag sluttede med musikoptræden af Zen Erbane-gruppen.

Kilde: Partizan

På andendagen blev IKF’s budskab læst op. Også dette budskab blev mødt med begejstring af publikum, som sang parolen »Længe leve den proletariske internationalisme!« Herefter blev symposiets anden session afholdt under titlen »GPCR (Den Store Proletariske Kulturrevolution), De Kommunistiske Ledere den Skabte og Kampen Imod Moderne Revisionisme« med oplæg fra Tyrkiet, Tyskland, Peru, Brasilien, Finland, Spanien, Colombia, Filippinerne, Østrig og Frankrig.

I præsentationerne blev den indflydelse, som den »store debat», der blev lanceret af formand Mao og Kinas Kommunistiske Parti, havde på andre kommunistiske partier i verden, og hvordan kampen mod revisionisme blev implementeret korrekt af formand Gonzalo i Peru, af Kaypakkaya i Tyrkiet, af Sison i Filippinerne og af Mazumdar i Indien. Denne anti-revisionistiske proces skabte sine egne ledere og førte til indledningen af folkekrige i disse lande. Det blev understreget, at alle disse ledere indtog en stærk position mod den moderne revisionisme. Symposiet sluttede med parolerne »Leve den internationale solidaritet!« og »Leve Folkekrigen!« og paroler for İbrahim Kaypakkaya.

Forud for symposiet fandt flere internationale aktioner for Kaypakkaya sted.

I Finland og Østrig blev symposiets plakat uddelt.

Kilde: Punalippu
Kilde: Der Verbote
Kilde: Der Verbote

I Ecuador organiserede Fronten for Forsvaret af Folkets Kampe i Ecuador en række begivenheder under parolen »Evig hæder og ære til İbrahim Kaypakkaya!«. Der blev også uddelt plakater med teksten »İbrahim Kaypakkaya gav sit liv i kamp 50 år«.

Kilde: FDLP-EC

I Aydınlı, Aydos og Sarıgazi-kvartererne i Istanbul opfordrede Partizan til kamp mod fascistiske angreb med plakater med sloganet »Vores befrielse er revolution, vores flag er İbrahim«.

Kilde: Yeni Demokrasi

I Helsinki, Finland, blev der spredt plakater i anledning af 50-året for İbrahim Kaypakkayas død.

Kilde: Punalippu

Leave a comment